Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان ناحیه نوآوری این دانشگاه را به یک بازارسازی تشبیه کرد و معتقد است که این مرکز عرضه و تقاضای دانش را به هم نزدیک می‌کند.

هادی امیری در گفت و گو با ایسنا، ناحیه نوآوری دانشگاه اصفهان را بستری برای ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه معرفی و اظهار کرد: این بستر که در دل دانشگاه اصفهان ایجاد شده این ارتباط مؤثر را شکل می‌دهد و راهی برای حل مسائل جامعه با کمک دانش دانشگاه می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دانشگاه اصفهان این ناحیه را به‌ عنوان یک بستر و پیوند ایجاد کردیم که از یک‌سو تقاضا برای فناوری ایجاد و از سوی دیگر جهت‌گیری آموزشی و پژوهشی به سمتی باشد که به رفع مشکلات صنعت و جامعه بینجامد.

وی در توضیح ناحیه نوآوری، گفت: اختصاص ۳۲ هکتار از بهترین بخش‌های دانشگاه واقع در ضلع شمالی آن به ناحیه‌ نوآوری و فناوری، بستری برای رشد و توسعه‌ استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا و گامی استوار در مسیر توسعه‌ اقتصاد دانش‌بنیان خواهد بود. با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، ساختمان‌های موجود در این ناحیه تخلیه و با بازسازی اساسی در اختیار مجموعه‌های بزرگ کارآفرین بخش خصوصی قرار می‌گیرد تا ضمن حفظ ارزش‌های علمی و پژوهشی دانشگاه، رونق چشمگیری در مسیر خلق ارزش‌های مبتنی بر دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم مهیا کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان اضافه کرد: اولین مجموعه از این میان، ساختمان دانشکده قدیم علوم تربیتی و روانشناسی بود که با مساحتی بالغ‌بر ۶۵۰۰ متر در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ به دست معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری افتتاح و در اختیار مرکز رشد و کارآفرینی و مرکز نوآوری صنایع سرگرمی قرار گرفت. دومین گام، ساختمان دانشکده‌ قدیم زمین‌شناسی است که با مساحتی بالغ‌بر ۵۰۰۰ متر و با سرمایه‌گذاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و دانشگاه اصفهان در دوران همه‌گیری کرونا و باوجود محدودیت‌های فراوان مالی، با همیاری جهاد گونه بخش‌های مختلف دانشگاه در مدتی کمتر از یک سال به‌صورت کامل بازسازی و در قالب کارخانه‌ نوآوری SnowaTec  تعریف شد.

به گفته امیری، ساختمان‌های دیگر ناحیه‌ نوآوری نیز در روالی پرشتاب و پرامید در راستای بهبود فضای کسب‌وکار و کارآفرینی در دانشگاه اصفهان و ایجاد مدرن‌ترین پهنه‌ نوآوری دانشگاهی در کشور در دست بازسازی و تجهیز هستند.

ویژگی ممتاز ناحیه نوآوری دانشکاه اصفهان چیست؟

وی در پاسخ به این پرسش که ویژگی ممتاز ناحیه نوآوری چیست، تصریح کرد: ناحیه نوآوری دانشگاه چند ویژگی ممتاز دارد که آن را از دیگر مراکز این‌چنینی در کشور، متمایز می‌کند. وجه تمایز قرارگیری این مرکز در دل دانشگاه اصفهان است. باید اعتراف کرد به دلیل اینکه این پروژه در کشور برای اولین بار است، کاستی‌هایی هم ممکن است داشته باشد. ناحیه‌های نوآوری که در دیگر کشورهای اجراشده با ما متفاوت است، چراکه شرایط کشورها باهم تفاوت دارد. برای مثال در آمریکا ۷۰ درصد جی دی پی از طریق خدمات است و بخش زیادی از خدمات از طریق تولید دانش تأمین می‌شود. این موضوع با کشوری مانند ما که خدمات در آن از طریق دلالی است، متفاوت است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان ادامه داد: در کشوهای دیگر محقق را استخدام می‌کنند تا روی ایده کار کند و محصول ایجاد کند و درنهایت آن محصول را می‌فروشند. بنابراین کارخانه نوآوری موضوعیت و تجانس دارد.

وی نوآوری دیگر در این بخش را اینگونه عنوان کرد: بودجه‌های دولتی، کافی نبود که بتوانیم محیط مناسب برای این موضوع ایجاد کنیم. در نتیجه از متقاضیان خواستیم در بازسازی ساختمان‌ها کمک کنند. البته این اقدام هم فرصت است و هم تهدید. چراکه برخی شرکت‌ها که قدرت مالی ندارند، اما می‌توانند در تولید دانش نقش داشته باشند در این صورت حذف می‌شوند و اینجا نقطه آسیب ما شد. فرصت نیز از این‌ جهت است که دانشگاه بودجه کافی ندارد و می‌توانیم از این طریق به دانشگاه کمک کنیم. از همین رو با تشکیل کمیته‌هایی با وسواس متقاضیان را پالایش خواهیم کرد. درخواست ما از رسانه مطالبه گری و رصد دائم فعالیت‌هایمان است. رسانه‌ها کاستی‌ها را به ما گوشزد کنند و با گزارش موفقیت‌ها، جامعه را امیدوار کنند.

به زودی دومین مرکز خصوصی در ناحیه نوآوری افتتاح می‌شود

امیری با بیان اینکه انصافا این پروژه نسبت به پروژه‌های دیگر در کشور سرانجام خوبی داشته است، خبر داد: در حال حاضر علاوه بر اسنواتک، یک ساختمان دیگر هم قرار است در بحث‌های پتروشیمی فعالیت کند و به‌زودی این مرکز نیز افتتاح خواهد شد.

به گفته وی، در نهایت با شکل‌گیری ناحیه نوآوری در دانشگاه اصفهان تصمیم گرفتیم ارتباطی میان عرضه‌کنندگان دانش و متقاضیان آن ایجاد کنیم. در این شرایط ناحیه نوآوری شبیه یک بازار سازی است که عرضه و تقاضای دانش را به هم نزدیک می‌کند. در ناحیه نوآوری دانشگاه اصفهان به‌تدریج یاد می‌گیریم برای ارتباط دانشگاه و صنعت اقداماتی مناسب انجام دهیم، اقدامی که هر دو طرف منتفع شوند. از یک‌سو بخش خصوصی که به میان آمده به‌ واسطه دانش و فناوری منتفع شود و از سویی برای دانشجویان و اساتید درآمد و شغل ایجاد کنیم. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه اصفهان دانش بنیان فناوري ناحیه نوآوری دانشگاه دانشگاه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۸۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس ملک ثابت معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران در نشستی که در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس) در پارک فناوری پردیس برگزار شد اظهار کرد: این شرکت با بیش از ۵۰ سال سابقه در حوزه معدن در شهرستان بافق در استان یزد در حال فعالیت است.

وی افزود: این شرکت اکنون دارای چندین معدن فعال است و در دو سال گذشته با تغییر رویکرد در مدیریت این شرکت در حوزه‌های فناوری و نوآوری بصورت جدی وارد شده و فعالیت‌هایی در این زمینه در شرکت صورت گرفت.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران ادامه داد: اگر بخواهیم این نوع فعالیت‌ها را دسته بندی کنیم در چهار حوزه دسته بندی می‌شوند. زیست بومی در این شرکت ایجاد شد که چهار حوزه دارد نخستین حوزه بخش تحقیق و توسعه بوده که سعی کردیم شتاب به این بخش دهیم بخش دیگر مراکز نوآوری یکی در شهرستان بافق وجود دارد و دیگری با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی یزد راه اندازی شده که هدف حمایت از ایده و استفاده از ظرفیت‌های این دانشگاه است. 

ملک ثابت اضافه کرد: بخش دیگر نوسازی و ساخت داخل است که هدف حمایت از شرکت دانش بنیان توسعه بازار است بخش آخر صندوق سرمایه گذاری شرکت بوده که با سرمایه ۵۰ میلیاردی به عنوان اولین سرمایه گذار در صنعت فولاد و معدن کشور موفق شدیم این را راه اندازی کنیم.

وی درباره خام فروشی توضیح داد: در حوزه معدن اگر خام فروشی را معنی کنیم هم میتوان گفت که خام فروشی انجام می‌شود هم نمی‌شود. اگر بگویم سنگ آهن استخراج شده خام فروشی است باید گفت خیر به این معنا خام فروشی در کشور نداریم همین مورد به این معنا نیست که خام فروشی در کشور نداریم جواب خیر؛ زیرا می‌توانیم با توسعه زنجیره استخراج در پایین دست، ارزش افزوده را افزایش دهیم.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران مطرح کرد: بسیاری از فعالیت‌ها در حوزه فناوری و نوآوری جدی نیست و نمایشی است. سیاست این شرکت ایجاد ارزش افزوده بوده مجموعه اقتصادی باید برنامه اقتصادی داشته باشد در مراکز نوآوری و زیست بوم این شرکت نوپاست، اما به نوآوری رسیده ایم و در برنامه اقتصادی در پنج سال آینده نتیجه خواهد داد. 

ملک ثابت بیان کرد: در مراکز نوآوری دو تیم را پذیرش کردیم چهار تیم دیگر در حال آموزش هستند بیشتر هدف خود را روی آموزش گذاشتیم تا فرهنگ کسب و کار و استارت آپ در این حوزه‌ها ایجاد کنیم. هدف اصلی تیم تحقیق و پژوهش این شرکت حرکت به سمت پژوهش‌های کاربردی است. تنوع بخشی در حوزه‌های پژوهشی هدف دیگر این تیم است.

وی تشریح کرد:برای تعامل با حوزه پژوهش از فعالان این حوزه خواستیم که توانایی‌های خود را ارائه دهند تا ما ببینیم که چگونه می‌توانیم با آنها همکاری کنیم این روش نتیجه بخش بوده و پژوهشگران در حوزه‌های مختلف با شرکت همکاری می‌کنند. 

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران گفت: سعی کردیم در زیست بوم فناوری استان نقش داشته باشیم به همین دلیل از موارد که سرمایه گذاری کردیم ۲ شرکت از استان یزد هستند با ایجاد مراکز نوآوری در این استان فضای فناوری در آن استان ایجاد کردیم.

ملک ثابت بیان کرد: حوزه فولاد و معدن از صنایع سنتی هستند و نوآوری ندارند اگر می‌خواهند در این شرایط به حیات خود ادامه دهند باید سرمایه گذاری شود و تجهیزات امکانات با نوآوری و فناوری وارد این حوزه شود.

سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در  زیست بوم است

در ادامه‌ محسن کرمی نیا مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران نیز گفت: با تشکیل زیست بوم فناوری در این شرکت یکی از حلقه‌های مهم این زنجیره تشکیل این صندوق بوده با توجه به اینکه سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در این زیست بوم بوده رصد و ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان استارت آپ‌ها و تیم‌های فناور که می‌توانستند در رقابت پذیری که مد نظر شرکت است حضور داشته باشند طرح‌های مختلف آنها ارزیابی کردیم. بیش از ۶۰ طرح مورد ارزیابی قرار گرفت. 

وی اضافه کرد: شرایطی برای سرمایه گذاری در این شرکت رعایت می‌شود نخستین شرط این است که در زنجیره ارزشی این شرکت قرار گیرد. فقط سرمایه گذاری نیست به دنبال این هستیم که بتوانیم به توسعه بازار کمک کنیم.

مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران بیان کرد: تاکنون سه سرمایه گذاری انجام شده، سرمایه گذاری نخست در حوزه اکتشاف بوده که گروهی از افراد نخبه این شرکت را راه اندازی کرده اند که توانستند بیش از ۹۷ مورد اکتشاف شناسایی کردند. تیم دیگری که روی آنها سرمایه گذاری شده در حوزه پهپادی فعالیت می‌کنند که توانستند در این مدت بازار‌های مشابه این حوزه را به خود اختصاص دهند.

کرمی نیا ادامه داد: تیم دیگری که سرمایه گذاری کردیم روی توربین انبساطی کار می‌کنند که یک فناوری نو و جدید است. 

وی درباره شرایط سرمایه گذاری تشریح کرد: برای سرمایه گذاری موفق باید بسیار دقیق و حساس باشیم و کسانی را برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کنیم که نخبه باشند و بتوانند مسائلی را حل کنند این شرایط این شرکت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • تجلیل از ۱۰ معلم و مدیر نمونه ناحیه ۱ آموزش و پرورش اصفهان
  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • تولید و مصرف گاز در ایران سربه‌سر شده است
  • عزت جمهوری اسلامی حاصل رشادت سپاه پاسداران و نیرو‌های مسلح است
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • ثبت نام در جشنواره‌های بین المللی و فناوری خوارزمی آغاز شد
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود