Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی(IUCN) گفت: دانشجو معلمان قرار است در مقاطع مختلف تحصیلی، تدریس نموده و می بایست از شالوده ی حفاظت از طبیعت برای دانش آموزان خود سخن گفته و برای آنها موثّر باشند، تا بتوانند با کمک یکدیگر سهم و نقش بزرگی در حفاظت از تنها سپهر حیاتبخشمان زمین، داشته و ایفا نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر فرح نسب عضو اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی(IUCN) و استاد دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی برنا از اصفهان، در مراسم گرامیداشت هفته منابع طبیعی در دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد:  باید در دانشگاهی که مزیّن به نام تربیت معلم است، به حوزه محیط زیست و حفاظت از منابع طبیعی توجه بیشتری داشته باشیم، یقیناً در این دانشگاه، دانشجو معلم هایی را پرورش خواهیم داد که در این حوزه بر مباحث علمی مسلط باشند، چرا که این دانشجو معلمان قرار است در مقاطع مختلف تحصیلی، تدریس نموده و می بایست از شالوده ی حفاظت از طبیعت برای دانش آموزان خود سخن گفته و برای آنها موثّر باشند، تا بتوانند با کمک یکدیگر سهم و نقش بزرگی در حفاظت از تنها سپهر حیاتبخشمان زمین، داشته و ایفا نمایند.

وی در ادامه با اشاره به شعار کنواسیون بین المللی تنوّع زیستی گفت: این کنواسیون هر ساله با محوریت یک شعار فعالیت می کند، شعار سال 2019 این کنواسیون، تنوّع زیستی ما، غذای ما، سلامت ما بود و به نوعی کنوانسیون تنوع زیستی در این شعار ما را به حفاظت از خاک ها و گیاهان که عملاً غذای انسان را تأمین می‌کنند، تأکید دارد. همچنین سال 2020 را سال جهانی سلامت گیاهان معرفی، و به نوعی اهمیت حفاظت از گیاهان را دوچندان نمودند.

عضو انجمن متخصصان محیط زیست ایران و پایه گذار گردشگری کودک در طبیعت گفت: ما در پهنه کره زمین دو جامعه شاخص داریم که آنها، آب و خشکی هستند، که مشخصاً در این دو زیست بوم، تنوع اکوسیستمیکی بی شماری وجود داشته و اکوسیستم های دارای حیات و تنوّع زیستی شگفت انگیز آنها را توصیف می نمایند.

به طور کلی ایران از تلاقی سه ناحیه اقلیمی جغرافیای زیستی و پنج ناحیه و منطقه ی رویشی، توصیف می شود. شمال کشور ایران، به ناحیه رویشی باستانی هیرکانی یا جنگلی خزری اختصاص دارد. شمال غربی کشورمان را ناحیه رویشی ارسبارانی تشکیل می دهد. غرب کشور، به ناحیه رویشی جنگلی زاگرسی اختصاص دارد. بخش هایی از غرب، جنوب غرب، جنوب و جنوب شرقیِ کشورمان، به ناحیه رویشی خلیج فارس- عمانی مشتمل بر جنگل های مانگرو و حرا، چندل، انجیر معابد، کهور، آکاسیا، کنار و... اختصاص دارد. و در نهایت، بزرگترین ناحیه رویشی کشور، ناحیه ایرانی- تورانیست که استان های بسیاری را فرا گرفته و مشتمل بر سه تیپ زیستگاهی شاخص شامل دشت ها و علفزار ها، بیابان ها و کویرهاست.

در ادامه، این استاد دانشگاه به معرّفی 9 ذخیره گاه جنگلی استان اصفهان، چالش های این مناطق و ارزش های حفاظت از آنها پرداختند و درختان و درختچه های جنگلی شاخص در زیستگاه ها، عرصه های طبیعی و ذخیره گاه های جنگلی استان اصفهان را معرّفی و محدوده ی پراکندگی و کشیدگی آنها را در اصفهان اعلام نمودند. گونه هایی از بادام های کوهی در عرصه های طبیعی و ذخیره گاه های جنگلی استان اصفهان، گونه هایی از شیرخشت، پسته ی کوهی، بلوط، سماق، انواع زالزالک کوهی، نسترن، انگور، انجیر و گلابی وحشی، سرو کوهی، انار و گردوی جنگلی، سیاه تنگرس های صخره زی، آلبالوی کوهی، تاغ، اُرمَک، گز، اسکنبیل و... 

گفتنی است دکتر فرح نسب، 200 اصله نهال اهدایی شان به دانشگاه را در این سال، به نام شهدای تربیت معلّم، شهدای مدافع سلامت، شهدای محیط بان، شهدای جنگل بان و به یاد تعدادی از مفاخر و چهره های فقید محیط زیست و منابع طبیعی ایران، زنده یاد دکتر مه لقا ملاح مادر محیط زیست ایران، زنده یاد کریم ساعی پایه گذار سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ایران، زنده یاد دکتر پرویز کردوانی پدر کویرشناسی ایران، زنده یاد دکتر هنریک مجنونیان و زنده یاد مهندس اسکندر فیروز پایه گذار سازمان حفاظت محیط زیست ایران، در بوستان علم واقع در دانشگاه فرهنگیان، به زمین سپردند.

لازم به ذکر است، این مراسم با حضور دکتر تقی آقاحسینی ریاست دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان، حجت الاسلام غلامی معاون دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان، معاونین، اساتید و دانشجویان دانشگاه برگزار گردید.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: طبیعت استاد دانشگاه برنا هفته منابع طبیعی معلم محیط زیست حفاظت از منابع طبیعی دانشجو دانش آموزان سلامت خاک ایران گردشگری زمین شاخص باستانی جنگل استان اصفهان اصفهان منابع طبیعی پرویز کردوانی سازمان حفاظت محیط زیست معاون مقام معظم رهبری دانش آموزان دانشجو طبیعت منابع طبیعی برنا دانشگاه فرهنگیان ی حفاظت از طبیعت استان اصفهان منابع طبیعی ناحیه رویشی محیط زیست زنده یاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۶۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها؛ معلم که باشی، نه برف سد راهت می‌شود نه تگرگ، نه صخره‌ها و راه‌های صعب العبور و نه ترس از درندگان وحشی راه، معلم که باشی می‌دانی راهت راه انبیاست، راهی که برای روشن کردن مرزهای نادانی و جهل باید در آن گوهر وجودت را همچون شمع بسوزانی و حتی به قیمت آب شدنت راه را روشن کنی.

معلمانی هستند که به خاطر تدریس به یک یا سه دانش آموز، رفتن به دل کوه‌های سخت و صعب‌العبور و مناطق محروم روستایی را به بودن در مدارس شهر و تدریس برای دانش‌آموزانی که از همه امکانات برخوردار هستند، ترجیح می‌دهند.

حافظ مهدیزاده یکی از معلمان منطقه محروم هوراند از خطه‌ی آذربایجان است که با عشق و علاقه‌ی زیادی شغل معلمی را انتخاب کرده است، او متولد سال ۶۵ و اهل شهرستان هوراند است، این معلم فداکار به مدت هشت سال در مناطق دورافتاده تدریس کرده و در کنار معلمی و تدریس، در چند روستا با استفاده از هزینه‌ی شخصی خود، چندین فضای آموزشی و مدرسه برای دانش آموزان فراهم کرده است، این معلم در سال ۹۹ از بین ۳۹ معلم برتر استانی، از سوی اداره کل آموزش و پرورش استان به عنوان معلم نمونه‌ی کشوری از آذربایجان شرقی معرفی شده بود.

مهدی‌زاده تحصیلات ابتدایی خود را تا دوران متوسطه در مدارس هوراند سپری کرده و فارغ التحصیل رشته‌ی آموزش ابتدایی از دانشگاه علامه‌ی امینی تبریز مرکز تربیت معلم است، حدود ۱۹ سالی می‌شود که در شغل شریف معلمی فعالیت می‌کند.

روحیه از خودگذشتگی و ایثار در یک معلم بسیار مهم است

وی در خصوص رسالت اصلی معلمان به خبرنگار مهر گفت: معلمی عشق، ایثار، گذشت، فداکاری و خدمت به آینده سازان ایران اسلامی است که معتقدم در این برهه نباید از هیچ خدمتی در سازندگی و پیشرفت کشور دریغ کنیم.

او با بیان این‌که روحیه‌ی از خودگذشتگی و ایثار در یک معلم بسیار مهم است، افزود: باید این ویژگی‌ها در نحوه‌ی تدریس و برخورد معلم با دانش آموزان نمایان شود، معتقدم معلم باید از لحاظ آموزشی، اخلاقی و پرورشی الگوی دانش آموزان شود.

این معلم خیر و نیک اندیش در پاسخ به این‌که تاکنون با هزینه‌ی شخصی خود چند کلاس درس در مناطق روستایی ساخته‌اید، گفت: بنده به محض این‌که از دانشگاه فارغ التحصیل شدم، فعالیت‌های خود را از لحاظ آموزشی وبا ساخت یک فضای آموزشی تک کلاسه در مناطق کم برخوردار آغاز کردم، در برخی از این مدارس، دانش آموزان مکانی برای گذراندن اوقات فراغت در تعطیلات نداشتند به همین دلیل کلاس‌های فوق برنامه و آموزشی به طور رایگان برای دانش آموزان مناطق محروم برگزار کردم، در این دوران دو جلد کتاب نیز به نام "سبقت مجاز و پرواز" ویژه‌ی دانش آموزان ابتدایی به چاپ رسانده و در اختیار دانش آموزان مناطق محروم قرار دادم.

وی به فعالیت‌های خود در ایجاد فضاهای آموزشی، اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: فضاهای آموزشی در اکثر روستاهای دورافتاده از لحاظ امکانات با مشکل مواجه هستند، به همین دلیل تصمیم گرفتم در این مناطق از طریق تور کشی و هموار ساختن حیاط مدرسه، مکانی را برای سپری کردن اوقات فراغت دانش آموزان فراهم کنم.

وی ادامه می‌دهد: همچنین سرویس بهداشتی دو مدرسه را در مناطق روستایی ساماندهی کردم، مدرسه‌ی روستای وروجن نیز از لحاظ ایمنی مناسب نبود، به طوری‌که سقف ساختمان مدرسه در حال ریزش بود و در فصل سرما، بارش باران موجب خیس شدن کتاب‌های دانش آموزان می‌شد که با ایزوگام به تعمیر آن پرداختیم ولی این روش نیز جوابگو نبود، بعد از تشکیل جلسه‌ی انجمن اولیا، مقرر شد مدرسه‌ای با هزینه‌ی شخصی خود در این منطقه احداث کنیم، در چنین شرایطی نمی‌توانستم منتظر مسئول و نهادی شوم تا مدرسه احداث کند معتقدم تا زمانی که می‌توانم مشکلی را حل کنم، باید دست به کار شوم.

معلمی که بانی ساخت مدرسه شد

حافظ مهدیزاده افزود: مدرسه‌ای یک کلاسه در این روستا با کمک و همکاری اولیای مدرسه به دست خود دانش آموزان کلنگ زنی شد، تعطیلات عید نوروز و تابستان با همکاری اولیای دانش آموزان ساخت مدرسه آغاز شد و اکنون هفت سالی می‌شود که دانش آموزان این روستا در آن مدرسه تحصیل می‌کنند.

وی بیان می‌کند: بنده دانش آموزانی که در مناطق کم برخوردار از تحصیل بازمانده‌اند را تا حدودی توانستم با ایجاد انگیزه و تشویق به تحصیل جذب کنم، در یکی از روستاهای ورزقان به دلیل صعب العبور بودن راه، دانش آموزان آن روستا دو سالی از تحصیل بازمانده بودند به همین دلیل دانش آموزان آن روستا را در مدرسه‌ی روستای همجوار ثبت نام کردم ولی با توجه به این‌که رفت و آمد در این روستا برای دسترسی به مدرسه نیز بسیار سخت بود، هر روز برای تدریس به دانش آموزان این روستا مراجعه می‌کردم و مکانی را به عنوان کلاس درس برای تحصیل این دانش آموزان در روستا فراهم کرده بودم.

مهدیزاده با بیان این‌که از کودکی عشق و علاقه‌ی زیادی به شغل معلمی داشته‌ام، می‌گوید: علی رغم سختی‌های شغل معلمی، زمانی که در رشته‌ی معلمی پذیرفته شدم، با یادآوری خاطرات معلمان زحمت کشم، می‌خواستم روزی زحمات آن‌ها را با انتخاب شغل معلمی جبران کنم، زمانی که در مناطق کم برخوردار تدریس می‌کنم با مشاهده‌ی شور و علاقه‌ی دانش آموزان، انگیزه‌ام برای تدریس در این مناطق چند برابر می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: بنده با عشق و علاقه‌ی فراوان وارد این شغل شدم و به هیچ عنوان سعی نکرده‌ام از آموزش در ابعاد دیگری استفاده کنم، تمامی سعی و تلاشم را به کار گرفتم تا به لطف الهی در این حیطه خدمتی کوچک به دانش آموزان و آینده سازان این کشور کنم.

اگر معلم نبودم علاقمند بودم به قشر معلمان خدمت کنم

وی بیان می‌کند: اگر از من بخواهند دوباره شغلی را انتخاب کنم، بازهم شغل معلمی را انتخاب می‌کنم، خدایی نکرده اگر معلم نبودم همواره علاقه داشتم به قشر معلمان خدمت کنم.

وی ادامه می‌دهد: کسب موفقیت و دریافت نتایج مطلوب از دانش آموزان، خوشایندترین حس و آرزوی قلبی یک معلم است که خستگی ۹ ماه تلاش معلم را از جانش به در می‌کند.

وی در خصوص انتخابش به عنوان معلم نمونه‌ی کشوری، می‌گوید: هیچ زمانی انتظار نداشتم که از بنده تقدیر و تجلیل کنند، همواره سعی کردم با وجدان و علاقه در این مسیر گام بردارم و تنها خشنودی خدای متعال مدنظرم بوده است، اعتقادی به انتخاب ندارم؛ چرا که تمامی معلمان نمونه هستند.

وی با تاکید بر این‌که معلمان با اخلاق و رفتار خود باید الگویی برای تمامی دانش آموزان باشند، ادامه می‌دهد: بحث اخلاق در آموزش بسیار مهم است، باید در بحث آموزش و یادگیری، دانش آموزان را با رفتار و اخلاق خود تشویق کنیم تا در آینده از لحاظ اخلاقی مشکل نداشته باشند.

وی افزود: از تمامی معلمانم که در هر دوره برای موفقیت من زحمت کشیدند و از زحمات همسرم که در کارهای خیرخواهانه همواره مشوقم بوده، تشکر و قدردانی می‌نمایم.

کد خبر 6099228

دیگر خبرها

  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • تجلیل از ۱۰ معلم و مدیر نمونه ناحیه ۱ آموزش و پرورش اصفهان
  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • تجلیل از معلمان نمونه فارس
  • محدوده محل کار والدین به محل مجاز تحصیل فرزند اضافه شد
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بابلکنار شهرستان بابل
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد